Автор: admin

Як відрізнити справжній сир від штучного?

У світі існує безліч видів сирів, які відрізняються за смаком, запахом та способом приготування. Сир є чудовим джерелом кальцію, а також інших цінних поживних речовин. Тим не менш, ми повинні уважно прочитати етикетки при купівлі цього смачного продукту. На полицях магазинів, поряд із справжнім сиром, можуть бути сирні продукти. Вони приваблюють більш доступною ціною, і їхня упаковка часто нагадує ті, в яких упакований справжній сир. Їхня покупка може розчарувати, оскільки їх смак та текстура залишають бажати кращого. Тим не менш вони містять інгредієнти, які ніколи не повинні утримуватися в сирі: сухе молоко, пшеничний крохмаль, жир, соя та гідрогенізований рослинний жир. То як же відрізнити сир від імітаційного сиру? Цікаві статті про продукти харчування та їх вибір зітріть у блозі nektarnik.

Справжній сир

Існує багато видів сиру, але в них є одна спільна риса – всі вони зроблені з молочного жиру. Відповідно до положень Торгової інспекції, назва сир може бути використана лише у разі молочних продуктів, отриманих із молока шляхом відокремлення від нього білків та жиру. Крім того, сир може містити молочнокислі бактерії, сичужний фермент, сіль та інші спеції, а іноді і хлорид кальцію (отриманий природним шляхом з морської солі). Деякі сири також містять консерванти та барвники, які мають продовжити термін придатності та покращити смак продукту. Вони не завжди корисні для здоров’я, але не впливають на смак та текстуру молочного продукту. Натуральний сир містить багато жиру, але також містить багато кальцію (більше, ніж молоко) та інші поживні речовини, наприклад вітаміни А та Е.

Як відрізнити справжній сир від штучного?

Подібні сирні продукти

Однак на полицях магазинів, окрім справжніх сирів, є й замінники – сирів. Багато людей не уявляють, що подібні статті існують і не можуть відрізнити їх від оригіналу. Законом заборонено називати ці продукти сиром, та їх виробники використовують інші прийоми залучення споживачів. Вони пакують сирні продукти так само, як справжні сири, що дозволяє легко заплутатися. Крім того, ці замінники зазвичай є сусідами на полиці магазину. Поспішаємо, ми тягнемося до продукту, пов’язуючи його за кольором та знаками на упаковці. Часто подібні терміни використовуються для імітації сирних продуктів, таких як “жовтий смажений”, “грецький сендвіч”, “тип…” або “шматочки сиру”. Тим часом вони мають мало спільного зі справжнім сиром, вони зроблені з суміші молока з рослинним жиром і затвердженого жиру. Такі продукти відрізняються за смаком та ароматом від справжніх сирів, і крім того, вони дають лише порожні калорії без харчової цінності.

Як відрізнити сир від штучного?

Якщо ми не хочемо розчаровуватись і неусвідомлено купувати сирні продукти, ми маємо насамперед звернути увагу на етикетку та склад продукту. Коли на упаковці з’являється назва «сир», ми можемо бути впевнені, що маємо справу зі справжнім молочним продуктом. Крім того, до його складу повинні входити лише такі інгредієнти, як молоко, молочнокислі бактерії, спеції, сичужний фермент та, можливо, консерванти. Кожна добавка рослинного жиру у складі продукту робить його сирним продуктом. Зазвичай для цього використовується гідрогенізована пальмова олія, яка містить марнотрати. Їх надмірне споживання може збільшити ризик надмірної ваги, діабету та серцево-судинних захворювань. Вміст сухого молока, тваринного, соєвого та пшеничного крохмалю також підтверджує цей тип їжі.

Як відрізнити справжній сир від штучного?

Різниця в ціні

Іншим показником того, чи це справжній сир, є ціна. Це не може бути так дешево, як імітація сирних продуктів, тому що для виробництва кілограма сиру потрібно від 10 до 15 літрів молока, тому порахуйте. Всі продукти, які дешевші, є штучними замінниками. Сирні продукти передбачається залучати за низькою ціною.

Смак та текстура

Справжній сир також відрізняється від сирних продуктів за смаком та текстурою. Замінники ніколи не будуть такі смачні, як справжні сири. Вони чимось нагадують олію, і коли вони постоять довго на полиці магазину, вони пахнуть гірким жиром. Крім того, вони, як правило, менш тверді, але гумові, кришаться, коли ріжуться, тануть по-різному. Справжній сир може бути відомий серед інших після натискання він повинен залишити жирну мітку на пальцях. Сирні продукти також не дуже цінні, вони не містять вітамінів та мінералів. Отже, давайте зосередимося на якості, а не на ціні продукту, і купуватимемо лише справжній сир із перевіреного джерела.